Wat doen we met de laatste natuurparels…

De Nederlandse kust is volgens mij van iedereen, alhoewel…
Nog steeds vallen kleine natuurparels in handen van projectontwikkelaars. Vakantieparken schieten als paddestoelen de grond uit, mooie plekjes die eens voor iedereen toegankelijk waren, worden privéterrein. Natuur verandert in een terras, kleine dieren die er eens woonden worden door de bulldozer verjaagd. En als alles klaar is, wordt er een hoog hek omheen geplaatst en komt er bord geplaatst met een bord: Verboden toegang.

Voor deze unieke plekken is het al te laat!
Pure schoonheid verankerd in de natuur…
2 Van Zilveren Schor naar Harbourvillage…
3 Op de mooiste plek van het Veerse Meer, in de bocht (De Wende), ligt dit prachtige project!

Maar de plannen voor de Zeeuwse Lagune kunnen nog tegen gehouden worden.
Hoe? 
Teken deze petitie!

Actie
Kom op 4 oktober 19.00 uur naar het gemeentehuis te Wissenkerke. Daar beraadt de gemeenteraad zich over een aangepast plan van een projectontwikkelaar, de raadsvergadering stemde op 8 december 2016 unaniem NEE, maar nu schijnt de stemming heel anders te zijn.

Het plan van de projectontwikkelaar kan tot 31 december goedgekeurd worden. Daarna kan het niet meer, want na 1 januari is een dergelijk plan als gevolg van de Zeeuwse Kustvisie niet mogelijk.

Hoe is het mogelijk dat het toch gelukt is dat een projectontwikkelaar op 4 oktober a.s. een plan van 45 miljoen kan presenteren, dat in één raadsvergadering zowel ter informatie alsmede ter besluitvorming gepresenteerd wordt.
Een plan dat over 3 maanden kansloos is, kan door de mazen van de wet, toch in 2018 doorgang vinden, tenzij alle natuurliefhebbers – ook die niet in Zeeland wonen – zich inzetten voor dit bijzondere stukje natuur in het Veerse Meer.

De stem van de natuur wordt gesmoord, tenzij iedereen massaal tegenstemt!